Nyheter

NYHETER

Sommarträff 2020 coronainställd 😢

Välkommen till årsmöte 😊 den 9 augusti 2020

Utrikesdepartementet avråder från utrikes resor till och med 15 juli, så styrelsen har beslutat ställa in den planerade resan till Helsingfors. I stället blir det halvdigitalt årsmöte med lunch kl. 12 - cirka 16 den 9 augusti  2020 på olika platser i Sverige. Vi möts alla via Skype under själva årsmötet. Årsmöteshandlingar kommer i nästa BUFA Bulletin.

Hittills har vi träffpunkter i Ramlösa, Ucklum och Stockholm, men det behövs fler, särskilt norrut.

 

Anmäl dig som träffpunktsvärd till styrelsen@bufa.se senast 1 juli 2020. BUFA står för lunchen mot kvitto.


Mysig sommarträff i Skåne

 

Basen för sommarträffen den 3-7 juli 2019 var Borstahusens trevliga camping. Det var sju familjer representerade som bodde på campingen och en handfull till som kom på festmiddagen. Som mest var vi 22 personer.
Programmet bjöd på tipspromenad, bangolftävling, en alldeles fantastisk, solig dag på Ven, festmiddag, biståndslotteri och viktigast av allt: massor av prat och skratt. Som vanligt hängde alla ungdomarna med varandra och hade kul till långt in på nätterna.

Tack familjen Rådestig för ett toppentrevligt arrangemang, för härligt Skånefika och för att vi fick hänga i er stuga alla kvällar!   

En ny styrelse på plats efter årsmötet 

 

Hej medlem i BUFA!

Sommarmötet i Borstahusen blev trevligt, givande och roligt. Tack familjen Rådestig som ordnat allt så bra! Rapport kommer.

Årsmötet den 6 juli 2019 har beslutat om en ny styrelse i BUFA. Du kan se hela årsmötet på webben på BUFA på Facebook. Webbsidan Styrelsen är uppdaterad. Tack Helene och Angel för alla era goda insatser under åren i styrelsen!

Välkomna som nya suppleanter Ellie, Julijan och Daniel!


 

 

 

BUFA:s babaprojekt kan fortsätta 2019

 

181128 Tolvskillingshjälpen har beviljat BUFA:s ansökan om bidrag. Nu kan vi skriva ett nytt samarbetsavtal med småbarnshemmet i Pleven och fortsätta att finansiera fem babusjkor. Tio barn kan få en egen baba i två timmar fem dagar i veckan. En insats som vi fått otaliga rapporter om betyder enormt mycket för barnens utveckling både psykiskt och fysiskt. Tack Tolvskillingshjälpen!

 

 

BUFA:s sommarmöte 2018 i Pomorie, Bulgarien

 

181010 En vecka, 26 juni - 3 juli 2018, pratade, skrattade, badade, dansade och sight seeingade representanter för 10 BUFA-familjer i Bulgarien. Vi bodde på jättestora Hotel Sunset Resort i badorten Pomorie, precis vid Svarta havet. Programmet innehöll danslektion i bulgariska ringdanser, utflykt till vingården Stratsin och bulgarisk kväll, och som vanligt var umgänget med BUFA-gänget både mysigt, livligt och givande. Tack familjen Nelson Lindgren som ordnade med både resa och program! Och tack Tania Akalska för all översättning och alla bulgariska kontakter som gjorde programmet så mycket mer givande för oss deltagare!