Nyheter

NYHETER


 

Slut

 

Den 28 december 2021 meddelade revisorerna i sin sista granskningsrapport att det sista verksamhetsårets redovisning är godkänd och att styrelsen rekommenderas ansvarsfrihet. Kvarvarande pengar har skickats som bistånd till barnhemmen i Pleven och Burgas. Organisationsnumret är avregistrerat.


Barnhemmen har tackat oss för allt stöd de fått nu och genom åren. Vi tackar dem för gott samarbete och stor öppenhet. Vi tackar också vår administratör i Bulgarien, utan vilken vår biståndsverksamhet inte kunnat genomföras.


Vi i styrelsen hoppas alla kontakter mellan medlemsfamiljer kan fortsätta även om den formella föreningen nu är avslutad. BUFA på Facebook finns kvar för alla i tidigare medlemsfamiljer.


Tack medlemmar för allt ert engagemang! Hoppas vi ses igen.


Babaprojektet avslutat

 

Den 30 maj 2021 beslutade styrelsen att avsluta babaprojektet. Det är med sorg i hjärtat som styrelsen konstaterar att det saknas förutsättningar för att återstarta projektet efter coronapausen sedan mars 2020. Restriktionerna för att hindra smittspridningen av covid-19 har förlängts och babusjkorna får inte komma in på barnhemmet. Vaccinationerna går långsammare i Bulgarien. BUFA:s verksamhet är under avveckling.


BUFA startade babaprojektet 2007. Projektet har gett många hundra barn en tid med en egen babusjka att träna språk och rörelse, leka, sjunga och gå ut på promenader med. Att projektet gett positiva resultat för barnens utveckling vittnar årliga rapporter från psykolog och barnhem om.


BUFA tackar våra trogna samarbetspartners i Bulgarien: barnhemsföreståndaren och personalen på barnhemmet, babusjkorna och vår administratör i Bulgarien. Ni har alla varit fantastiska! Stort tack för att ni ville vara med och göra vårt projekt möjligt. Barnen har fått en bättre start i livet tack vare er.   


Sommarmöte 30 juni-4 juli 2021 på Hölick havsresort i Hälsingland 

Familjen Spjutsvik bjuder in alla till Hölick havsresort i Hälsingland. Boka gärna boende redan nu för att få det som passar er. Det finns allt från hus och stugor till färdiginredda eller tomma tält och husvagnsplatser. Det blir ordnat för mys, gemensamma aktiviteter och egen tid, och årsmöte förstås. Läs mer om programmet på BUFA Facebook, klicka på Evenemang. Alla medlemsfamiljer är välkomna - föräldrar och barn/ungdomar med respektive, var för sig eller tillsammans. Ta chansen och träffa gamla och nya vänner på sista sommarmötet (åtminstone i den här formen). Styrelsen är glada och ser fram emot sommaren.  

Hjärtligt välkomna!

En nygammal styrelse på plats inför ett kanske sista  verksamhetsår

Årsmötet den 9 augusti 2020 har valt en ny styrelse för BUFA. Inga nya namn men Julijan Persson är nu ordinarie ledamot och en suppleantpost är vakant. Kontakta styrelsen, styrelsen@bufa.se,  om du vill bli adjungerad suppleant. 

Årsmötet gick detta år av stapeln digitalt via Skype. Åtta familjer deltog från fyra platser i landet. Ordföranden var närvarande i Stockholm och ledde mötet som vanligt. 

Styrelsen förbereder för att avsluta föreningen som juridisk person när nuvarande samarbetsavtal med barnhemmet i Pleven fullföljts. Sorgset konstaterar styrelsen att engagemanget från medlemmarna behöver bli mycket bättre om verksamheten ska kunna fortsätta.

Men en förhoppning är att pandemin kan hanteras och att BUFA år 2021 kan ha ett sommarmöte där vi kan ses personligen. Kanske mest för att dela tankar och minnen från svunna tider när årsmötena var fulla av barnskratt och ungdomshäng vid grillen. Vill ni som familj anordna sommarmötet 2021 kontakta styrelsen@bufa.se. Det finns pengar i budget för att ordna trevliga aktiviteter och boka mysiga lokaler för prat och umgänge. Sommarträff 2020 coronainställd 😢

Välkommen till årsmöte 😊 den 9 augusti 2020

Utrikesdepartementet avråder från utrikes resor till och med 15 juli, så styrelsen har beslutat ställa in den planerade resan till Helsingfors. I stället blir det halvdigitalt årsmöte med lunch kl. 12 - cirka 16 den 9 augusti  2020 på olika platser i Sverige. Vi möts alla via Skype under själva årsmötet. Årsmöteshandlingar kommer i nästa BUFA Bulletin.

Hittills har vi träffpunkter i Ramlösa, Ucklum och Stockholm, men det behövs fler, särskilt norrut.

 

Anmäl dig som träffpunktsvärd till styrelsen@bufa.se senast 1 juli 2020. BUFA står för lunchen mot kvitto.


Coronapaus i babaprojektet

 

På grund av de bulgariska myndigheternas restriktioner för att hålla nere smittspridningen av covid-19 är det uppehåll i babaprojektet sedan mars 2020. Ambitionen från både BUFA och barnhemmet är att återuppta verksamheten så fort det är tillåtet. Vi vet att barnen längtar och behöver sin babusjka. 

Mysig sommarträff i Skåne

 

Basen för sommarträffen den 3-7 juli 2019 var Borstahusens trevliga camping. Det var sju familjer representerade som bodde på campingen och en handfull till som kom på festmiddagen. Som mest var vi 22 personer.
Programmet bjöd på tipspromenad, bangolftävling, en alldeles fantastisk, solig dag på Ven, festmiddag, biståndslotteri och viktigast av allt: massor av prat och skratt. Som vanligt hängde alla ungdomarna med varandra och hade kul till långt in på nätterna.

Tack familjen Rådestig för ett toppentrevligt arrangemang, för härligt Skånefika och för att vi fick hänga i er stuga alla kvällar!   

En ny styrelse på plats efter årsmötet 

 

Hej medlem i BUFA!

Sommarmötet i Borstahusen blev trevligt, givande och roligt. Tack familjen Rådestig som ordnat allt så bra! Rapport kommer.

Årsmötet den 6 juli 2019 har beslutat om en ny styrelse i BUFA. Du kan se hela årsmötet på webben på BUFA på Facebook. Webbsidan Styrelsen är uppdaterad. Tack Helene och Angel för alla era goda insatser under åren i styrelsen!

Välkomna som nya suppleanter Ellie, Julijan och Daniel!


 

 

 BUFA:s babaprojekt kan fortsätta 2019

 

181128 Tolvskillingshjälpen har beviljat BUFA:s ansökan om bidrag. Nu kan vi skriva ett nytt samarbetsavtal med småbarnshemmet i Pleven och fortsätta att finansiera fem babusjkor. Tio barn kan få en egen baba i två timmar fem dagar i veckan. En insats som vi fått otaliga rapporter om betyder enormt mycket för barnens utveckling både psykiskt och fysiskt. Tack Tolvskillingshjälpen!

 

 

BUFA:s sommarmöte 2018 i Pomorie, Bulgarien

 

181010 En vecka, 26 juni - 3 juli 2018, pratade, skrattade, badade, dansade och sight seeingade representanter för 10 BUFA-familjer i Bulgarien. Vi bodde på jättestora Hotel Sunset Resort i badorten Pomorie, precis vid Svarta havet. Programmet innehöll danslektion i bulgariska ringdanser, utflykt till vingården Stratsin och bulgarisk kväll, och som vanligt var umgänget med BUFA-gänget både mysigt, livligt och givande. Tack familjen Nelson Lindgren som ordnade med både resa och program! Och tack Tania Akalska för all översättning och alla bulgariska kontakter som gjorde programmet så mycket mer givande för oss deltagare!